Brommer

Brommer,

De krant, een niet ondenkbaar iets in je dagelijkse leven. Althans zo voel ik dat. De meningen zijn verdeeld en geluiden als, het papier verdwijnt en alles wordt digitaal moet ik echter tegenspreken. Het lezen van de krant is toch iets van papier in je handen hebben. Ook op vakantie! Alhoewel de prijzen per land variëren. Egypte is de koploper. Wel de vraag, als je hem uit heb mag ik hem dan overnemen! Ja dat kan dan wel, maar er iets voor vragen dat is dan niet aan de orde  en waarschijnlijk ook de 'onbewuste' bedoeling. En dat zijn dan de Nederlanders onder elkaar. Zitten op de eerste rang en graag voor weinig. Ga meestal iedere morgen de krant halen in de winkel, boekhandel  of “postkantoor.” De prijs is aangepast. Dus ben toch nog een beetje de Hollander in het buitenland. Op een zonnige dag, gaan we samen naar de markt en onderwijl zie ik midden in het centrum een verkoper met een dagblad, die gratis wordt aangeboden.
Oké op de terugweg zorg ik wel dat hij me aanspreekt en zo ook mijn route daarop aanpassen.   De marktinkopen  en andere huishoudelijke  dingen aangeschaft, terug naar huis. Natuurlijk werden we, via die aangepaste bedachte route, aangesproken door de verkoper, voor de gratis  aanschaf. Echter hij had ook een actie en dat leek hem wel wat voor ons. Maar moest dit afwijzen omdat we veel op vakantie zijn en dus geen dagelijkse krant willen ontvangen. Dus gewoon de krant op de dag kopen met de actie van de boekwinkel. Om aan het praatje een gevolg te geven had hij een vraag!?  Met een brede glimlach, is dat je vrouw? Wat zou je denken, meteen daarop, heb je voeger zeker ook een mooie brommer gehad. Dit compliment voor mijn echtgenote vond ik ontzettend leuk. We zijn immers dit jaar vijftig  jaar getrouwd. Echter nooit een brommer gehad, maar het verhaal rondom deze opmerking  was mij wel degelijk bekend. Een  achterhoekse opmerking met heel veel humor.  En die ligt op straat. Als je de inhoud van dit gezegde kent is het klare taal en de dag kon niet meer stuk. En terwijl ik dit terug lees, zie ik van mij een big smile verschijnen.!
jojodoetinchem.

Reacties

Populaire posts