Bijvoeren

Bijvoeren,

Dat de dieren in tijd van nood bijgevoerd worden is natuurlijk geen probleem. Er zijn altijd mensen die zich hiertoe geroepen voelen. Soms slaan ze de plank goed mis, maar waar het hart van vol is loopt de wadden over. Ook hier in de stad. Alweer vanaf ons balkon zie je veel, hoor van  alles en verneem je de meest niet te bedenken dingen. Op een zeker moment, rond zes uur is het een gekrijs van wilde duiven rond de kastanjeboom. Na enige dagen komt het uit wat de oorzaak van dit gekwetter is. Een bejaarde dame komt rond dit tijdstip de vogels voeren. Nu kwam mij deze handeling niet onbekend voor en deze mevrouw ook niet. Immers van horen zeggen en  meer reacties over haar optreden op diverse andere locaties wordt haar niet in dank afgenomen! Enige dagen later zie ik mensen een groene mat rond de boom leggen. Van huis uit, nogal alles willen weten vanuit de eerste persoon, ga ik er op af. De mannen druk bezig met het vastzetten van de mat. Deed me gelijk denken aan de haringen van vroeger aan de luifel van de caravan. Waarom ze dit deden. Ja meneer, onder deze boom hebben we speciale plantjes gepoot die het goed doen zonder niet al te veel water. De boom staat in een zak en wij " wateren" iedere week rondom deze boom, anders is het gebeurd. Door deze mat te leggen en vast te maken zorgen we er voor dat de vogels deze plantjes niet op vreten. Dus de link was voor mij gelegd. Hun uitgelegd wat er aan de hand was met de vogelvoedster en het was hun duidelijk. En aangegeven dat ik haar hiervan op de hoogte zal stellen. De volgende dag was ik te laat en uiteindelijk na vier dagen had ik haar te “pakken”. Haar uitgelegd over het hoe en waarom, dat ze dat niet meer moest doen. Een dag later was ze er weer, nu met pet op en vanuit een ander richting en achter de boom gaan staan zodat ik er geen zicht meer op had. Ik naar beneden gegaan, echter de spitsvondigheid om van route te veranderen was ik het spoor bijster. Twee dagen daarna, via een sluiproute kwam ik haar tegen, pet was af, en ze zag dat het niet goed zat. Haar aan gesproken, dat dit de laatste keer was de vogels te voeren, anders zouden er gevolgen komen. Mijn opmerking dat ik een voetzoeker zou laten afgaan als ze er weer zou zijn, werd met een weerwoord beantwoord, dan bestel ik een tsunami! Die bestelling is dus nooit gedaan, maar het voeren is gestopt en de duiven overlast is verdwenen. De bewatering heeft een keer plaats  gevonden, en de plantjes zijn inmiddels uitgedroogd en verdwenen! #gemeente #handhaving #voeren
jojodoetinchem Reacties

Een reactie posten

Populaire posts